Brandweer

Zwarte Waterland

De verschillen tussen de vlag van Marokko en de Franse vlag

De Franse en vlag Marokko verschillen op veel manieren. Hoewel beide vlaggen verschillende kenmerken hebben, hebben ze ook een paar overeenkomsten. In dit artikel worden de verschillen tussen deze twee vlaggen besproken.

Kleurschema’s

De meest opvallende verschillen tussen deze twee vlaggen zijn hun kleurschema’s. De Marokkaanse vlag is rood met een groene zeshoek in het midden. De Franse vlag is wit, blauw en rood. De kleuren op de Franse vlag staan symbool voor broederschap, gelijkheid en vrijheid.

Lokale symboliek

Hoewel de kleuren op beide vlaggen anders zijn, zijn er ook overeenkomsten. De Marokkaanse vlag heeft twee pennen boven de groene zeshoek. Deze pennen staan symbool voor het Koninkrijk Marokko. De Franse vlag heeft ook een symbool in zijn ontwerp; de Franse roos staat symbool voor het land.

Geschiedenis

De Marokkaanse vlag is ongeveer honderd jaar ouder dan de Franse vlag. De Marokkaanse vlag werd voor het eerst gebruikt in 1912, terwijl de Franse vlag in 1790 werd geïntroduceerd.

Conclusie

Hoewel de Marokkaanse en de Franse vlaggen verschillende kleuren en symbolen hebben, hebben ze ook een aantal gelijkenissen. Beide vlaggen staan symbool voor hun land en hebben een lange geschiedenis.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts